عدد المساهمات : 457POINT : 1010تاريخ التسجيل : 08/08/2009
موضوع: أشهر وصفات المطبخ المصرى الإثنين أغسطس 31, 2009 2:25 am
[size=24] اكلات مصرية* 100%* فتة الكوارع
المقادير: كوارع بقر واحد او اثنين حسب عدد الاسرة ارز مصرى وكبشت شعرية بيدك انتى وتكسريةفى قدر ملعقتان سمن بلدى واحد كيلو طماطم ملعقتين حمص حب ناشف وينقع هذا الحمص فى ماء مدة ربع ساعة ملعقتان زيت اربع فصوص ثوم ملعقة كمون مطحون فقط خمسة مكعبات ماجى حبتان ليمون خبز ابيض حسب عدد الاسرة ملح بهارات فلفل اسود
الطريقة: نغسل الكوارع جيد ونضعها فى قدر بة ماء كثير على النار لمدةاربع او خمس ساعات الى ان تنضج وكلما نقص الماء نازيدها بعد نضج الكوارع نضع اربع مكعبات ماجى وشويت فلفل اسود ونتركها على النار عشرة دقائق بعد ذلك نضع السمن ومعة الشعرية على النار الى ان تحمر ثم نضع الرز المصرى ويشوح مع الشعريةشوية ونضع الملح ونقلبة جيد ثم نضع الماءونتركة لينضج (واحب ان انبهة ان الرز حسب الكمية المطلوبة والحاجة ) بعد ذلك نضع الثوم فى الهون(النجر) ومعة الكمون وشويت ملح وندقة جيد نضع الزيت فى قدرعلى النار ومعة خلطة الثوم والكمون الى ان يصفر ثم نضع الطماطم بعد طحنهاوشويت فلفل اسود وبهار والحمص ونزيدها كوب ماء لينضج الحمص ونضع مكعب الماجى ونترك الصلصة تتسبك شوية ونضع الكوارع فى الصلصة ونتركها خمس دقائق نقطع الخبز فى صحن كبير ونغمسة بمرق الكوارع الى ان يتشرب المرق ويطرا ونضع فوقة الرز ونغطىالخبز بالرز ثم الصلصة والكوارع بعدذلك ونعصر الليمون فوق الكوارع
محشي الكرنب
هذه الصورة تم تصغيرها تلقائيا . إضغط على هنا لعرض الصورة بكامل حجمها . أبعاد الصورة الأصلية 676x507 وحجمها 151 كيلو بايت .
المقادير: 1- كرنبه متوسطه الحجم 2- 1\\2 كيلو طماطم 3- واحد كيلو رز 4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى) 5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات تانيه للمحشى) مــــــــــــــــلاحظه ممكن تحطي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا. 6- زبده (ولو عندك قشطه كمان) 7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او فراخ) الطريق: يسلق ورق الكرنب بعد فصله (بس متسلقهوش اوى) 2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط وتيرك على النار حتى تسبك 3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت) 4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام ويرس فى الاناء وبعد ما تمليه ترشى عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها
الرقاق باللحمه المفرومه: (الاممة)
المقادير: -12 قطعه رقاق. -1كيلو لحمه مفروم احمر. -2بصله متوسطه مفرومه جيدا. -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده). -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس. -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه. >>>>صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقه بئي ايييييييه: -الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .
--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن -نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى دهبي .